2024 Hyundai Exter vs Tata Altroz: Sürüş tutkunları için karayolu fiyat karşılaştırması

Nigdeli

New member
Bir sonraki arabanızı arıyorsanız ve SUV ile hatchback arasında karar veremiyorsanız, bu makale Exter ve Altroz'u ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Bu iki araba, otomotiv endüstrisinde iyi bir nedenden dolayı heyecan yarattı. Peki Hyundai Exter mi yoksa Tata Altroz mu satın almalısınız? Bunun otomobil pazarına ilk kez giriş yapacağınızı varsayarsak, bu kılavuz faydalı olabilir. Ancak aracın özelliklerinden bahsetmeden önce öncelikle markalara hızlıca bir göz atalım.


Tata Altroz ve Hyundai Exter arasındaki rekabet


Açıkçası Hyundai, sınırlarını zorlayan ve araçlarının tasarımını ve performansını geliştiren bir marka.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Hyundai'de, sağlam ve maceracı Creta'dan şık Verna'ya kadar her tür sürücüye ve onların bireysel zevklerine uygun bir araç bulunuyor. Hyundai'nin popülaritesi, Hyundai Exter'ın piyasaya sürülmesiyle önemli bir artış gördü.

Araç, sürüş deneyiminiz için lüks ve işlevselliğin muhteşem bir karışımını sunarken, en yeni teknik unsurlar ve güvenlik özellikleriyle donatılmıştır.

Öte yandan Tata Motors, premium hatchback modelinin lansmanıyla da önemli bir ses getirdi. Böylece Tata Altroz tüm Hintli otomobil severlerin favori modeli oldu. Zarif kullanımın yanı sıra çarpıcı görünümü de onu rakiplerinden ayırıyor.

Bu hatchback'in tasarım felsefesi özel olarak anılmayı hak ediyor. Ancak bu sadece güzel bir yüz değil, aynı zamanda iç tasarım ve olanaklar açısından da gerçekten göz alıcı.

Tata Altroz ve Hyundai Exter arasında seçim yapmaya gelince, onları birkaç temel özelliğe göre karşılaştırmak kolay değil. Farklı tasarım felsefeleri ve hedef pazarlar, her iki otomobilin de Hindistan otomobil pazarındaki zorlu önemi hakkında çok şey anlatıyor.

Günlük işe gidiş gelişlerinizi iyileştirmek mi istiyorsunuz yoksa ailenizle bir hafta sonu gezisi mi planlıyorsunuz? Aşağıda bu arabaların teknik özelliklerini inceleyebilir ve size uygun bir varyantı seçebilirsiniz.

Tata Altroz'a genel bakış


Altroz'un kesinlikle göz alıcı bir unsuru var. Cesur ve şık görünümü, farkına bile varmadan modele bakmanıza neden olacak. Kaputun altında bazı sağlam özellikler var. Benzinli bir model satın almak isteyen biri için 1,2 litrelik turboşarjsız benzinli motor gidilecek yoldur. Öte yandan, turbo benzinli versiyon sürüş deneyiminizi iyileştirebilir. 1,5 litrelik dizel motorla donatılmış bir dizel modeli var.

Genel olarak Altroz'un keskin ön ızgarası, şık farları tamamlıyor. Farların ve ızgaranın mükemmel tasarımı, tasarıma harika bir unsur katıyor. Ön tampon da özel ilgiyi hak ediyor. Unutmamak gerekir ki kapüşon diğer unsurlarla uyum sağlar ve ona sportif bir görünüm kazandırır.

Hyundai Exter neye benziyor?


İç kısmı siyahtır, hava delikleri ve klima kontrolleri zıt tonlardadır. Otomatik klima ile donatılmıştır. Özel olarak anılmayı hak eden 8 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemini satın alabilirsiniz. Cep telefonunu şarj etmek bile müşterilerin dikkatini çekti. Exter, kısa sürede çok popüler hale gelen beş kişilik SUV'dur. Hayranlar bu arabada kullanılan siyah ızgarayı seviyor. H şeklindeki LED gündüz farlarını ızgaranın hemen üzerinde kolayca fark edebilirsiniz.

Tata Altroz ve Hyundai Exter'ın yan yana karşılaştırması – Dış Görünüm, İç Mekan ve Performans


Hyundai'nin Hindistan pazarına sunduğu son ürün Exter, dikkatleri üzerine çekiyor. Markanın mikro SUV segmentine giriş yaptığı şık bir model.

Exter'in tasarım dili ve kutulu dış yüzeyi ona zarif bir görünüm kazandırıyor. Marka, görünümünü modern bir dokunuşla yaratmak için gerçekten çok çalıştı. Siyah kaplamayı unutmak hata olur; bu sadece bir tatmin jestidir.

Beş kişilik SUV'da ayrıca LED gündüz farları da bulunuyor. Burada gösterinin asıl yıldızı dokunmatik bilgi-eğlence sistemi. Cep telefonlarının kablosuz şarj edilmesi için seçenekler özellikle dikkat çekicidir.

Tata Altrozve Hyundai Exter arasındaki fiyat karşılaştırmaları


Araba alırken bu iki arabanın fiyatını ve şanzıman özelliklerini öğrenmeyi unutmayın. Altroz ve Exter, temel modellerinin değerini yansıtan bir taban fiyata sahiptir. İşte Altroz ve Hyundai Exter'in fiyat aralığına genel bir bakış.


Modeli

Yol Fiyatı Delhi

Hyundai'nin Dış Görünümü

Rs. 7.39 Lakh ila Rs 11.28 Lakh.

Tata Altroz

Rs 7,37 Lakh ila Rs 12,63 Lakh.

Tata Altroz'u satın almayı mı planlıyorsunuz? Aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurun:

  • Temel model Rs için mevcuttur. 7,22 Lakh
  • En iyi dizel modelin (manuel şanzıman) maliyeti 12,53 Lakhs.
  • CNG versiyonunun fiyatı 8,54 Rs ila 12,22 Lakh.
  • Otomatik versiyonun (DCT'li) maliyeti 9,42 lakh.
Kısa bir not: Bu fiyatlar Delhi sokak fiyatlarıdır.

Otomotiv sektörüne yeni başlayanlar için birkaç öneri yazın:

  • Exter'in (benzinli) temel modeli Rs için mevcuttur. 7,39 Lakh
  • En üst modelin fiyatı 10,70 Lakh.
  • Rs 9,50 Lakhs için mevcut ve Rs 10,31 Lakhs'a kadar çıkan bir CNG çeşidi var.
  • Benzinli otomatik modelin fiyatı Rs 9.23 Lakh'a karşılık 11.33 Lakh'tır.
Son bir not


Kısaca Hyundai Exter ve Tata Altroz farklı motor seçenekleri ve varyantları sunuyor. Yani hangisini satın almak istediğiniz size kalmış. Sonuçta bu sizin araştırma becerilerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Temel gereksinimlerinizi anlamalısınız. Günlük işe gidip gelmek için mi, yoksa uzun yolculuklar için mi araba satın almak istiyorsunuz? Bu hususları değerlendirdikten sonra kararınızı kesinleştirebilir ve piyasadaki en doğru arabayı seçebilirsiniz.

Rs'ye kadar tasarruf etme fırsatını yakalayın. ACKO Drive ile yapacağınız araç alımlarında 85.000. Teklifi talep etmek için şu adımları izleyin:

– ACKO Drive web sitesine gidin ve oturum açın.

– Hayalinizdeki arabayı “en iyi fiyat garantisi” ek avantajıyla çevrimiçi olarak güvence altına alın.

– Kredi sürecini kolaylaştırmak, belgeleri göndermek ve teslimat güncellemelerini sağlamak için bir ACKO Drive danışmanının desteğine güvenin.

– Aracınızı doğrudan yetkili bir showroom'dan teslim alın.

Sorumluluk reddi beyanı: Bu makale ücretli bir yayındır ve Hindustan Times ile herhangi bir gazetecilik/editörlük ilişkisi yoktur. Hindustan Times, makalenin/reklamın içeriğini/içeriklerini ve/veya burada ifade edilen görüşleri onaylamaz/abone olmaz. Hindustan Times, makalede belirtilen hiçbir şeyden ve/veya ayrıca burada yapılan/vurgulanan görüşler, görüşler, duyurular ve beyanlar, beyanlar vb. ile ilgili olarak hiçbir şekilde sorumlu ve/veya yükümlü olmayacaktır.