Yeni üst düzey veri koruma yetkilisi, dijitalleşmede daha fazla cesaret çağrısında bulunuyor

Kenan

Member
Çoğu insanın fark etmediği büyük kavgalar yaşandı. Ancak artık açık: Bonn'dan bir hukuk profesörü yeni federal veri koruma görevlisi olacak. Adı Louisa Specht-Riemenschneider ve yaz aylarında göreve gelebilir. Trafik ışığı koalisyonu bunlar üzerinde anlaştı. Şimdi bunun federal hükümet tarafından önerilmesi ve Federal Meclis tarafından seçilmesi gerekiyor.

1985 yılında Oldenburg'da doğan Louisa Specht-Riemenschneider, veri işleme konusunda kanıtlanmış bir uzmandır. 2011 yılında Freiburg Üniversitesi'ndeki doktorası sırasında veri ticareti ile ilgilendi ve bu konuda bilim ödülü aldı. 2018'den bu yana Bonn'da hukuk profesörü olarak görev yapıyor ve burada aynı zamanda yeni teknolojiler ve veri hukukuyla ilgili hukuki konularla ilgili araştırma merkezini de yönetiyor. Şimdi 39 yaşında olan kişi, uzun süredir federal hükümete çeşitli komitelerde danışmanlık yapıyor ve şu anda kurulmakta olan bir federal veri enstitüsünün kurucu ortaklarından biri.

Uzmanların ve politikacıların tepkileri net: “harika karar”, “harika kadın”, “sevimli, yetkin ve pragmatik”. Specht-Riemenschneider, veri koruma görevlisi pozisyonunu üstlenen ikinci kadın olacak. Selefi Ulrich Kelber, 2019'da göreve başladığından beri kasıtlı olarak federal hükümetle çatışmalara neden oldu.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


Verilerin genel kullanılabilirliği iyileştirilmelidir


Diğer şeylerin yanı sıra, veri koruma düzenlemelerine uymadığı için hükümetin Facebook sayfasını işletmesini yasakladı ve hükümet buna karşı yasal işlem başlattı. Herkesi şüphe altına alan veri saklamaya son verilmesi ve veri korumanın okul derslerinde konu olması çağrısında bulundu. Örneğin sağlık sektöründeki dijitalleşme projelerine fren koydu. Kelber'in özellikle veri koruma alanında pek çok destekçisi vardı.

Öte yandan yeni üst düzey veri koruma yetkilisi, dijitalleşmeyi büyük bir fırsat olarak görüyor ve bunu aktif olarak ilerletmek istiyor. Bir Haberda dijital kimlikleri, elektronik hasta kaydını ve “genel veri kullanılabilirliğini iyileştirmeyi amaçlayan” veri enstitüsünü dijital stratejideki önemli projeler olarak adlandırdı. Verilerin korunmasını ve mahremiyetin korunmasını öncelikle “teknik çözümler” yoluyla sağlamak istiyor. Bunlar, iyi veri kullanılabilirliğini yüksek koruma standardı ile birleştirmelidir.

Veriyi korumak ve veriyi kullanmak birbirine aittir


Louisa Specht-Riemenschneider bir frenci değil, bir sürücü. Dijitalleşmenin “gelecekte toplumun her alanında” hissedileceğini umuyor. “Dijital tıpta ilerleme kaydetmemiz ve hastalıkları verilere dayanarak daha erken ve daha iyi bir şekilde tanımlayıp tedavi edebilmemiz benim için özellikle önemli.” Bu nedenle selefinden tamamen farklı bir yaklaşım benimsiyor. “Dikkatli ol, kötüye kullan!” ilkesini “Her ikisi de çalışmalı!” ilkesi takip ediyor. Başka bir veri koruma savunucusu bunu şu şekilde ifade ediyor: “Verileri korumak ve verileri kullanmak birbirine aittir.”